RADU ARSENI

Avocat coordonator

Radu este unul dintre cei mai activi avocaţi implicaţi în apărarea drepturilor proprietarilor deposedaţi în mod ilegal. Încă din 2001 el este colaborator al Asociaţiei Proprietarilor Deposedaţi Abuziv de Stat şi a câştigat, după lupte îndelungate, mai multe procese în favoarea acestora.

CV-ul lui este cel al unui profesionist cu o experienţă complexă – a terminat Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1999. Apoi, în 2000, a absolvit, în cadrul aceleiaşi facultăţi, Studiile Postuniversitare de Drept Internaţional Public, iar în 2003 a terminat Masterul de Administrarea Comunitară a Justiţiei, în cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială. Tot în 2003 a participat la şcoala de Vară pe Drept Internaţional Privat, din cadrul Academiei de Drept Internaţional de la Haga, iar în 2011 a lucrat, timp de trei săptămâni, printr-un program iniţiat de SIRDO şi Ambasada Franţei la Bucureşti, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

În cadrul companiei, Radu este partener şi consultant pe probleme de drept, în toate cazurile tratate de Societatea Civilă de Avocaţi Arseni, Cosma şi Asociaţii, datorită cunoştinţelor importante pe care le are în toate domeniile juridice.

Deşi cea mai mare parte a timpului său este dedicată acordării de asistenţă juridică, Radu nu este doar un avocat. În viaţa lui, arta ocupă un loc aproape la fel de important ca şi justiţia. Încă din copilăria a urmat, timp de 7 ani, cursurile şcolii de Muzică din Bacău (clasa de pian), iar, în prezent, este implicat în mod constant în activităţi socio-culturale.